Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Csillagpiramis recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 30 dkg liszt
» 15 dkg lágy vaj
» 7-8 dkg porcukor
» 1 csomag vaníliás cukor
» 1 csipet
» 1 evőkanál rum
» 1 db tojás
» 15 dkg darált dió
» A töltelékhez és a díszítéshez:
» 20 dkg ribizli- vagy málnalekvár
» 1 evőkanál porcukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Az omlós tésztához a felsorolt hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és a hűtőszekrényben 1-2 órát pihentetjük.

Sütőpapírral kibélelünk 3 nagy tepsit. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.

A tésztát lisztezett munkalapon 2 mm vastagra kinyújtjuk, 3 különböző méretű, de azonos rajzolatú csillagformával kiszúrjuk. A tepsikbe rakosgatjuk, és 20 percre hidegre tesszük. (A hulladékot összegyúrjuk, lehűtjük, újraformázzuk.)

Középső bordamagasságon 15 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A lekvárt (ha magok vannak benne, szitakanálban áttörjük) mélyhűtőtasakba szedjük, amelynek egyik csücskét levágjuk. 1-1 pöttyöt nyomunk a legnagyobb csillag közepére, ráhelyezzük a kisebb csillagot, majd ismét lekvár, végül a legkisebb csillag és egy pötty lekvár következik - a csillagokat mindig egy kicsit elfordítjuk.

Hagyjuk megszikkadni a lekvárt, végül meghintjük a piramisok tetejét porcukorral.
Megjegyzés / tipp:

Sütőpapírral rétegezve, jól záródó fém vagy műanyag dobozban 3-4 hétig eltartható.
0 komment 4 ember kedveli moneszka26
2012.02.11 13:16
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
omlós tésztához, felsorolt hozzávalókat, sütőt előmelegítjük, tésztát lisztezett, tepsikbe rakosgatjuk, hulladékot összegyúrjuk, legnagyobb csillag, kisebb csillagot, legkisebb csillag, pötty lekvár, csillagokat mindig, kicsit elfordítjuk, piramisok tetejét, bordamagasságon, csillagformával, hűtőszekrényben, mélyhűtőtasakba, Csillagpiramis, szitakanálban, mozdulatokkal, újraformázzuk, előmelegítjük, hozzávalókat, Sütőpapírral, Sütőpapírral, megszikkadni, összegyúrjuk, összegyúrjuk, díszítéshez, töltelékhez, porcukorral, pihentetjük, ráhelyezzük, elfordítjuk, rakosgatjuk, csomagoljuk, málnalekvár, csillagokat, kinyújtjuk, liszt, lágy, porcukor, csomag vaníliás cukor, csipet, evőkanál, tojás, darált, töltelékhez díszítéshez, ribizli- vagy málnalekvár, evőkanál porcukor,
Ananász torta fejjel lefelé
0 komment 3 ember kedveli
Zellerkrémleves kolbász chipssel
0 komment 3 ember kedveli
Gyümölcsös joghurt szelet
0 komment 3 ember kedveli
Őszi muffin
0 komment 2 ember kedveli
Kókuszos csirke
0 komment 5 ember kedveli
Zöldséges sertésragu
0 komment 2 ember kedveli
Konyakmeggyes
0 komment 12 ember kedveli
Sex on the beach (hűsítő női koktél)
0 komment 4 ember kedveli
Almás szelet
3 komment 10 ember kedveli
Gesztenye rolád
0 komment 5 ember kedveli
Turmixolj! - Gazpacho
0 komment 3 ember kedveli
Kenyértésztában sült-fűszeres vaddisznó
0 komment 6 ember kedveli
Őszibarack-süti-
0 komment 15 ember kedveli
Tárkonyos vaddisznó raguleves-ahogy én készítem-
0 komment 8 ember kedveli
Pörkölt ízű
0 komment 9 ember kedveli
Lencsekrémleves füstölt sajt kockákkal
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.